Een solide trainingsopbouw

Een solide trainingsopbouw voor optimaal succes

De trainingen van Body Empowerment zijn in te delen in diverse fases (periodes). Elke periode heeft zijn eigen belastingsniveau en specifieke trainingstype zoals stabilisatie, kracht uithoudingsvermogen, hypertrofie, maximale kracht, plyometrie (explosieve training) en het verbeteren van de conditie (uithoudingsvermogen).

De trainingen van Body Empowerment zijn zorgvuldig samengesteld. Wij hebben nagedacht over het systematisch toedienen van kracht- en conditionele prikkels tijdens de fitness-training. Onze trainingen bevorderen niet alleen de sportprestaties, maar het voorkomt ook blessures en overbelasting.

Het plan van aanpak

Het maken van een trainingsschema is vrij eenvoudig. Alleen voor het maken van een verantwoord trainingsschema heb je veel kennis nodig over trainingsleer. De opbouw, duur en omvang van training dienen op elkaar zijn afgestemd. Je wilt namelijk pieken op het juiste moment en je zit ook niet te wachten op overbelasting.

Het fundament van een sportprestatie is een solide trainingsopbouw: het plan van aanpak, ook wel periodisering genoemd. Periodisering is het systematisch toedienen van kracht- en conditionele prikkels tijdens de fitness-training. Voor een trainer of een coach is het belangrijk om te weten wanneer en met welke intensiteit een trainingsprikkel kan worden toegediend. Het bevordert niet alleen de sportprestaties, maar het voorkomt ook blessures en overbelasting.

Periodisering

Een periodisering is een plan van een aantal maanden waarin de intensiteit en de omvang dusdanig zijn gedoseerd dat de prestaties verbeteren. Een periodisering kan een jaar zijn, waarin diverse fases (periodes) zijn opgesplitst. Elke periode heeft zijn eigen belastingsniveau en specifieke trainingstype zoals stabilisatie, kracht uithoudingsvermogen, hypertrofie, maximale kracht, plyometrie en het verbeteren van de uithoudingsvermogen (conditie).

Het planmatig toedienen van trainingsprikkels is in de topsport de normaalste zaak van de wereld, maar in het reguliere fitness een ondergeschoven kindje. Het opstellen van een periodisering gaat verder dan alleen en trainingsschema opstellen. Vooral beginners en onervaren sporters zijn afhankelijk van de adviezen van een gecertificeerde trainer, maar zelfs voor een ervaren sporter is een periodisering niet weg te denken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com