Wat is zuur base evenwicht eigenlijk?

Via Natura Foundation kwamen we een artikel tegen, dat je helpt met gezonde voeding door de zuur-base-evenwicht in het lichaam te herstellen.

Maar wat is zuur-base-evenwicht eigenlijk?

Het zuur-base-evenwicht zegt iets over de pH-waarde van het bloed. De zuurgraad van het bloed. De zuurgraad wordt weergegeven in pH. Een normale pH-waarde van het bloed ligt rond de 7. Als het lichaam een zuurgraad heeft tussen de 0-7, dan is het lichaam verzuurd. Dit kan een nadelig effect hebben op je gezondheid. Heeft het lichaam een zuurgraad van 7-14, dan is het lichaam basisch. Het lichaam is dan niet verzuurd.

De hedendaagse voeding kan zorgen voor een verzuurd lichaam. Dit geldt ook voor een verkeerde ademhaling. Groenten en fruit hebben een gunstig effect op je pH-waarde. Melk, wit brood, kaas, frisdrank en chocolade hebben een nadelig effect op je pH-waarde. Om er achter te komen of het lichaam verzuurd is, kan je gebruik maken van de pH test-strips. Deze pH test-strips verkrijgbaar op de website van Alka.Zuur-base-evenwicht herstellen met supplementen of de juiste voeding?

Een eenvoudige manier om de zuur-base-evenwicht te herstellen is via supplementen. Deze zijn echter prijzig. Het lastigste, maar het beste, vooral op lange termijn, is het aanpassen van je voeding. Dit kan er voor zorgen dat niet alleen het zuur-base-evenwicht verbeterd. De juiste voeding kan er ook voor zorgen dat het lichaam een stabiel lichaamsgewicht krijgt.

Vergeet nooit dat de voeding en een buikademhaling de belangrijkste interventie is bij het verbeteren van de zuur-base-evenwicht. Wil je meer informatie over de voedingsmiddelen die het lichaam ontzuren, download dan het bestand over de zuur-base-evenwicht en dieetinterventies van André Frankhuizen.

Zuur-base-evenwicht voedingsmiddelen lijst

Bron: Natura Foundation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up