Site Overlay

Tips om sporten vol te houden

Met deze tips is sporten niet meer moeilijk om vol te houden. Het zijn handige tips en maken sporten leuker! Met deze 8 tips is sporten makkelijker vol te houden:

1. Sport met een doel voor ogen. Elke stap dichter bij je doelstelling helpt je zelfvertrouwen op te bouwen.

2. Meet de vooruitgang. Want dat kan je helpen om stap voor stap inzicht te krijgen hoe ver je van je doel verwijderd bent. Hoe dichterbij het doel in zicht komt, hoe gemotiveerder je zult zijn.

3. Zoek steun bij vrienden, kennissen en familie. Ga samen sporten met iemand die ongeveer jouw niveau heeft zodat de sociale druk je motiveert. Hou wel in je achterhoofd dat je jou doelen zelf moet behalen, dus valt je sportpartner af, geef dan niet op en zoek naar een andere oplossing. Of zoek steun bij een personal trainer die je coacht, en motiveert.

4. Stel je open voor het personeel in de fitnessclub. Probeer je niet te verstoppen, dit werkt op een gegeven moment demotiverend. Het personeel staat open om je te helpen met al je vragen. Daarnaast geeft het personeel je het gevoel dat je thuis bent in de club.

5. Zet het sporten vast in je agenda. Maak hiervoor bewust tijd vrij, en hou je aan deze gemaakte afspraak. Hierdoor bouw je regelmaat op, waardoor het sporten automatisme wordt en een onderdeel van je wekelijkse schema. Ook dit werkt motiverend.

6. Lijster naar muziek. Naar muziek luisteren tijdens het sporten heeft een positief effect op je denk- en prestatievermogen en houdt je langer gemotiveerd.

7. Vergeef jezelf als je een keer niet komt sporten. Probeer positief te blijven, iedereen heeft wel een geen zin om te sporten. Laat dit niet te vaak de overhand hebben!

8. Jouw doelen delen op sociale media. Anderen laten weten wat jouw doelen zijn werkt op een aantal verschillende manieren motiverend. Ten eerste als vrienden, familie en/of kennissen weten wat je doelen zijn, dan is de kans groter dat je daarin wordt gesteund. En ten tweede is het handig omdat bij het delen van je doelstelling, je een commitment (beloften) aangaat met je volgers. Dit zie je tegenwoordig veel op Instagram. Als je de reacties leest, krijgen deze mensen veel complimenten en positieve feedback, wat erg motiverend werkt!

Waarom moeilijk doen… Als het samen kan?

Heb je zelf nog meer tips om sporten langer vol te houden, laat dan een bericht achter? Zo krijgen wij nog meer tips om sporten langer vol te houden!

Wil je meer weten over trainingen en hoe wij daarbij kunnen helpen, kijk dan snel bij “Optimize Empowerment“. Dit programma is echt een aanrader!!! Doorloop elke stap en kom elke stap dichter bij een gespierd en strak lichaam!

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik wissel graag van gedachten, geef alsjeblieft commentaar.x
()
x