0622240410
info@bodyempowerment.nl
Ma t/m zat van 10.00 tot 17.00

Starter van de Maand: Marcel Karrenbelt

Starterskrant: Starter van de Maand December

StartendeondernemersDeze maand: Marcel Karrenbelt
Datum: 3-12-2013

Starter van de Maand: Marcel Karrenbelt

Ik ben Marcel Karrenbelt, 31 jaar en woonachtig in Amersfoort. Via het CIOS (sportopleiding) heb ik me ontwikkeld als sport professional. Sporten en gezondheid is mijn passie en een branche met enorme groeikansen.

Ik ben vanaf 2009 gestart met mijn eigen bedrijf, Body Empowerment. Dat is begonnen met personal training en het schrijven van blogartikelen. Vervolgens ben ik een webwinkel gestart en tevens adviezen gaan geven binnen de fitness branche. Het opzetten van Body Empowerment doe ik naast mijn fulltime werkzaamheden in een fitnessclub. Inmiddels zit ik al meer dan 10 jaar in de fitnessbranche. ik heb hier in verschillende functies gewerkt en heb veel ervaring opgedaan. Daarnaast heb ik mij intensief verdiept d.m.v. het lezen van boeken (bijv. webwinkel voor Dummies) en tijdschriften, het volgen van opleidingen etc. Ook voor mijn eigen webwinkel ben ik voortdurend aan het zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren en te vernieuwen. Ik ben wel gestart met een plan van aanpak gedestilleerd uit al mijn ervaring en de informatie uit diverse bronnen. Toch is mijn belangrijkste manier van werken “gewoon doen”.

Omdat ik kleinschalig ben begonnen hoefde ik geen onderzoeken uit te voeren of grote investeringen te doen. Dit is tevens mijn insteek. Ik probeer met eigen middelen en zonder schulden mijn webwinkel op te bouwen. Bij leveranciers probeer ik klein in te kopen om zo minimale risico’s te lopen, tevens kan ik op deze manier verantwoord testen of de producten klanten aantrekken. Zo niet, dan kan ik er snel mee stoppen en nieuwe producten uit proberen. Daarnaast heb ik contacten met bedrijven waarvan ik producten in mijn webwinkel plaats. Zij zorgen zelf voor de verzending.

Het is begonnen met een persoonlijke website, waarop ik me zelf presenteerde als personal trainer en blogartikelen schreef. Gaandeweg begon ik aan mijn zoektocht om secundaire inkomsten te genereren. Ik begon met het verkopen van de Gymboss Interval Timer. Bezoekers konden de Gymboss bestellen doormiddel het overmaken van geld op mijn rekening. Mede hierdoor heb ik mijn webwinkel kunnen uitbreiden. Om de betaling te versoepelen en de betrouwbaarheid te vergroten, heb ik de service verbeterd zodat de klanten kunnen betalen via iDEAL en PayPal. Vertrouwen winnen van de klanten is in mijn ogen erg belangrijk, daarom ben ik nu bezig met het verkrijgen van het webwinkel waarborg keurmerk. Reviews van klanten zijn ook belangrijk. Deze zijn positief.

En ik ben nog niet klaar, want er gaan meer producten bijkomen. Zo ben ik het assortiment aan het uitbreiden met hartslag horloges, die via Apps kunnen communiceren en met voedingssupplementen. Met als visie verantwoorde producten van hoge kwaliteit en van biologische oorsprong.
Ik probeer me te onderscheiden doormiddel van het schrijven van blogartikelen, dit ik zie als unieke kans om klanten naar mijn website te trekken. Via verschillende sociale media verspreid ik deze artikelen. Daarnaast heb ik mijn eigen trainingsprogramma ontwikkeld “Optimize Empowerment”, dit doe ik voornamelijk voor cross selling. Ik ben van mening dat je klanten eerst wat moet geven voordat je iets gaat ontvangen. Zo geef ik gratis adviezen, trainingsschema en biedt downloads aan.

Body Empowerment heb ik zelf opgebouwd met WordPress. Gekoppeld aan een WooCommerce webwinkel plug-in. Inmiddels ben ik begonnen met een “social shopping” winkel via facebook en ontwikkel ik de eerste eigen producten. Gaandeweg zijn er enkele mensen (vrienden) die mij bijstaan in de ontwikkeling. Een vormgever, webbouwer en een redacteur. Ik ben ook steeds mijn netwerk uit te breiden, dit om kennis uit te wisselen en elkaar met onze eigen expertises te ondersteunen.
Over twee jaar zie ik mijzelf als brede adviseur in de fitnessbranche, die een florerende webwinkel heeft en voortdurend werkt aan eigen productontwikkeling. Ik wil dan 30% van mijn jaarinkomen hieruit genereren. Daarnaast wil ik doorgaan met coaching en advisering.

Bron: http://startendeondernemers.nl/

Tags: , ,

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op