0622240410
info@bodyempowerment.nl
Ma t/m zat van 10.00 tot 17.00

Prestatiebepalende factoren

Optimize Empowerment

OPT-model

OPT-model

Prestatiebepalende factoren

Het “Optimize Empowerment” Trainingsprogramma maakt gebruik van het (OPT ™) model. De NASM (Certified Personal Trainer Certification) heeft een exclusieve optimale prestaties Training (OPT ™) model ontwikkeld. Het gaat hierom een uitgebreid training systeem, dat gebaseerd is op wetenschappelijke, Evidence-based onderzoek. Het model is zo ontworpen dat je consistent en opmerkelijke resultaten gaat bereiken.

De OPT™-model is ontwikkeld om alle functionele capaciteiten in het lichaam te verbeteren. Dit noemen wij prestatiebepalende factoren zoals:

Het “Optimize Empowerment” Trainingsprogramma heeft voor de 12 weken de belangrijkste componenten (prestatiebepalende factoren) uit het OPT™-model gehaald en deze in een compleet en uitgebalanceerd trainingsprogramma gegoten:

  1. Stabilisatie
  2. Kracht uithoudingsvermogen
  3. Hypertrofie
  4. Maximale kracht
  5. Uithoudingsvermogen (Cardiorespiratoire Uithoudingsvermogen)1. Stabilisatie

Bij deze trainingsvorm ligt de focus op het verbeteren van het spieruithoudingsvermogen en de stabiliteit, waardoor je het zenuwstelsel en het spiersysteem optimaal met elkaar leren samenwerken voor het beste resultaat. Lees verder…

Doel:

2. Kracht uithoudingsvermogen

Krachtuithoudingsvermogen, het vermogen om zo lang mogelijk kracht te ontwikkelen. Bij deze trainingsvorm ligt de focus op het verder ontwikkelen van de stabiliteit, het verbeteren van de kracht en uithoudingsvermogen in het spiersysteem. Lees verder…

Doelen

3. Hypertrofie

Bij deze trainingsvorm ligt de focus op het vergroten van de spiermassa (hypertrofie). Eén van de meest zichtbare vormen van orgaanhypertrofie vindt plaats in het skeletachtig spierweefsel. Als reactie op krachttraining gaat de spier groeien. Lees verder…

Doel

4. Maximale kracht

Bij deze trainingsvorm ligt de focus op de grootst mogelijke willekeurige kracht die kan worden geleverd. Het is de bedoeling dat het maximale gewicht 1 tot max 5 keer in een vloeiende concentrische beweging, over de full range of motion (de volledige bewegingsuitslag) wordt uitgevoerd.

Doelen

Wil je meer informatie over de juiste belasting tijdens de training. Klik dan op deze link voor meer informatie: Trainingscomponenten

5. Cardiorespiratoire (hart en ademhaling)

Warming-up

Het ‘Optimize Empowerment’ trainingsprogramma beveelt het doen van een warming-up van 5-10 minuten op een lage tot gemiddelde intensiteit. De warming-up heeft de volgende voordelen voor de training:

Verhoogde hart-en ademhalingsfrequentie

Verhoogde weefseltemperatuur

Verhoogde psychologische voorbereiding

Cooling-down

Een cooling-down zorgt er voor dat het lichaam weer geleidelijk naar oorspronkelijke staat wordt terug gebracht. De cooling-down is eigenlijk het omgekeerde van de warming-up. Een goede cooling-down duurt tussen de 5-10 minuten. De cooling-down heeft de volgende voordelen voor de training:Krachttraining systemen

Tijdens Het “Optimize Empowerment” Trainingsprogramma maken wij gebruik van de volgende krachttraining systemen:

  1. Supersets
  2. The multiple-set systeem
  3. Circuit-training

1. Supersets

Bij ‘supersets’ worden de oefeningen direct achter elkaar uitgevoerd zonder rust. De dumbbell Chest Press wordt bijvoorbeeld gecombineerd met een Seated Cable Row. Dit zijn tegenovergestelde spiergroepen. Je kunt namelijk ook dezelfde spiergroepen belasten, dit noemen we Compound sets. Dan wordt namelijk de Shoulder Press (vast fitnesstoestel) gecombineerd met een One-leg Shoulder press (stabilisatie). Je kunt ook gebruik maken van een Tri-set, dan worden er drie oefeningen voor dezelfde spiergroep achter elkaar uitgevoerd. Bijvoorbeeld Bench Press, Cable Chest Press gevolgd door een Push-up.

2. Multiple-set systeem

Bij de ‘Multiple-set systeem’ worden per oefening meerdere series gemaakt. Dit trainingssysteem is voor beginners en gevorderde mensen. Omdat er meerdere series worden gemaakt neemt de trainingsvolume toe, daardoor moet de opbouw geleidelijk verlopen om overtraining te voorkomen.

3. Circuit training

Bij ‘circuit training’ worden een aantal oefeningen met een beperkte rust tussen de oefeningen uitgevoerd. We maken hierbij een keuze uit de volgende volgorde: benen, borst, rug, schouders en buik/rug (core). We hebben hiervoor gekozen, omdat het lichaam per spiergroep extra rust krijgt.

Be Slim and Healthy