Ontdek de magie van Cali

0

Ontdek de magie van Cali, Colombia, waar salsa en cultuur samenkomen in deze bruisende stad aan de hand van onze boeiende verkenningstocht.

Ontdek de magie van Cali

Ontdek de magie van Cali

Stad van ritme en salsa

De hoofdstad van Valle del Cauca is een stad waar toeristische attracties doordrenkt zijn met geschiedenis, een bruisend cultureel leven, en wereldberoemde muzikale ritmes.

Salsa, het aanstekelijke, opzwepende ritme dat diepgeworteld is in de Colombiaanse cultuur, is het kenmerk van Cali. Dankzij de rijke etnische diversiteit van de stad varieert de muziek van currulao aan de Pacifische kust tot de onvergetelijke salsa, die wereldwijd bekend staat als een integraal onderdeel van de Colombiaanse cultuur.

Cali staat ook wel bekend als de “Rumba Hoofdstad” van Colombia en als de “Salsa Hoofdstad” van de wereld, dankzij de karakteristieke straatfeesten en dans.

Maak je klaar om verliefd te worden op deze levendige stad en alles wat ze te bieden heeft!

Cali de vergeten stad van Colombia

Wat is er te doen in Cali?

Terwijl je door de stad reist, kun je genieten van de oevers van de Cali-rivier en de architectuur bewonderen, waaronder kerken zoals Ermita en andere koloniale gebouwen die nationale monumenten zijn.

Vergeet niet enkele belangrijke bestemmingen te bezoeken, zoals de Zoológico de Cali, het Barrio Granada, en het imposante Cristo Rey, een standbeeld dat lijkt op de Cristo Redentor in Rio de Janeiro en over de stad waakt vanaf de Cerro de las Tres Cruces.

Naast talloze toeristische bestemmingen heeft Cali ook verschillende musea, zoals het La Tertulia Museum, het Calima Gold Museum, en het La Merced Archeological Museum.

De traditionele keuken van Cali

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Cali is de kans om te genieten van de traditionele keuken, die beïnvloed is door Spaanse, inheemse en Afrikaanse roots. Dit heeft geleid tot heerlijke gerechten zoals arroz atollado (gekruide rijst met vlees), empanadas vallunas (empanadas gevuld met aardappelen en rundvlees), sancocho de gallina (een soort kippensoep), sopa de tortillas (tortillasoep), aborrajado valluno (fritters gemaakt van bakbananen en kaas), tostadas de plátano verde con hogao (gefrituurde groene bananen met salsa), chuleta valluna (een soort varkensschnitzel), en tamales (vlees, bonen of andere vullingen verpakt in maïsdeeg en gestoomd).

De keuken van Cali biedt ook een grote verscheidenheid aan zoetigheden, dankzij het suikerriet dat groeit in Valle del Cauca. Enkele van deze zoetigheden zijn manjar blanco (vergelijkbaar met dulce de leche), cocadas (kokosmakronen), cholado (een op fruit gebaseerd dessert), en champús, een smakelijk drankje gemaakt van maïs, naranjilla, ananas, kaneel en meladosiroop.

Het leukste en grootste festival van Colombia 

Natuurlijk is een van de beste dingen om te doen in Cali feestvieren, vooral in het Juanchito-gebied, waar talloze plekken zijn om te dansen en een unieke sfeer heerst die je ongetwijfeld op de dansvloer krijgt.

De Feria de Cali, die in december wordt gehouden om het nieuwe jaar in te luiden op het ritme van salsa, is een van de vele unieke ervaringen die je kunt hebben tijdens een bezoek aan de stad. Deze prachtige beurs brengt grote artiesten van dit genre samen in een superconcert. De beurs biedt ook culturele en sportevenementen, waardoor het een onvergetelijke ervaring is. De festiviteiten beginnen op 25 december met de optocht El Salsódromo en eindigen op 30 december met een concert.

Andere belangrijke vieringen zijn onder meer het Petronio Alvarez Pacific Music Festival, dat plaatsvindt in augustus, en het World Salsa Festival.

Activiteiten die je niet mag missen

Als je wilt leren salsa dansen, dan is Cali dé plek voor jou. Hoewel het misschien moeilijk lijkt vanwege de snelheid en coördinatie die voor elke beweging nodig is, zijn er in Cali veel dansacademies en scholen die je kunnen helpen enkele van de belangrijkste stappen onder de knie te krijgen.

Je kunt ook de weelderige natuur rondom Cali verkennen door een bezoek te brengen aan Hacienda El Paraíso, waar het liefdesverhaal van Jorge Isaac’s María, een van de meest gedenkwaardige liefdesverhalen uit de Latijns-Amerikaanse literatuur, zich afspeelt.

De rivier van Cali

Op zondagen ontsnappen veel inwoners van Cali naar de serene oevers van de rivier de Pance, een idyllische plek om te ontspannen en verkoeling te zoeken. We hebben zelfs het avontuur gewaagd om deze prachtige omgeving per mountainbike te verkennen. De paden waren behoorlijk uitdagend, met steile hellingen en een ondergrond van kleine keien. Maar het was een onvergetelijke ervaring.

Als je stroomopwaarts wandelt, kom je aan bij het Farallones Foundation Camp, waar je onderdak en gidsen vindt om je door het park te leiden.

Hoe kom je in Cali Colombia?

Het is eenvoudig om Cali te bereiken dankzij de Internationale Luchthaven Alfonso Bonilla Aragón, die vluchten heeft van en naar Colombia en andere landen. Als je vanuit Colombia reist, vind je veel goedkope vluchten met luchtvaartmaatschappijen als Viva Air en Wingo.

Het openbaar vervoer van Cali

De meest efficiënte manier om je in Cali te verplaatsen, is door gebruik te maken van het Integrated Transportation System, bekend als MIO, dat momenteel 8 verschillende routes heeft die het grootste deel van de stad bedekken. Als je van plan bent dit systeem te gebruiken, raden we je aan de stadskaarten te bestuderen en de routes van tevoren te leren kennen. Dit zal je ook helpen bij het kiezen van de beste accommodatie voor je verblijf, aangezien Cali verschillende soorten hotels heeft die bij elk budget passen.

De kleine gele taxi’s

Laat me je wat meer vertellen over handige manieren om je in en rond Cali te verplaatsen. Op bijna elke straathoek in de stad zie je kleine gele taxi’s, deze kleine gele wagens zijn ongelooflijk handig als je snel en efficiënt door de stad wilt reizen.

Tijdens onze verblijven in Cali hebben we vaak gebruikgemaakt van deze taxi’s. Ze bieden een betaalbare manier om je vlot van de ene naar de andere locatie te bewegen, vooral als je de stad wilt verkennen zonder je eigen voertuig. Het enige wat je hoeft te doen, is je hand opsteken om er een aan te houden, en je kunt je reis beginnen.

Si huele a caña, tabaco y brea, usted está en Cali, ay mire vea

“Als je de geur van suikerriet, tabak en teer ruikt, ben je in Cali, kijk maar eens.”

Cali kent een zeer warm en vochtig klimaat

Ten slotte, houd er rekening mee dat Cali meestal een zeer warm en vochtig klimaat heeft, dus het is het beste om comfortabele, lichte, koele kleding mee te nemen. Maar vergeet niet om ook wat kleding mee te nemen waarmee je vol vertrouwen je salsa-danskunsten kunt laten zien tijdens de intense Cali-nachten.

De salsahoofdstad van de wereld

Salsa Caleña, cultuur en smaak

Cali ís salsa! Hoewel dit muzikale genre niet oorspronkelijk uit Cali komt, moest salsa worden beïnvloed door de tropische cultuur van Cali. Sinds de komst ervan is het zo populair geworden dat veel mensen die naar deze stad in Valle del Cauca reizen, op zoek zijn naar een vleugje salsa. De afgelopen jaren is het toerisme zowel nationaal als internationaal gegroeid.

De stad heeft een reeks circuits rond salsa opgebouwd en beschikt over het grootste salsa-archief ter wereld, dat miljoenen mensen heeft geboeid en hen heeft laten uitgroeien tot liefhebbers van onze salsa.

Oiga, Mire, Vea – Guayacán Orquesta

Een van de vele liederen van de salsahoofdstad van de wereld. Cali, wereldberoemd vanwege haar bijdragen aan de salsamuziek. Hier in Cali kun je verschillende presentaties en interpretaties van salsa bewonderen die prijzen hebben gewonnen bij internationale wedstrijden, en je kunt ook danslessen volgen om deze zeer gastvrije cultuur te omarmen.

Geschiedenis van salsa in Cali

Salsa in Colombia dateert uit het midden van de twintigste eeuw, toen Cubaanse ritmes de Cariben overstaken en Cali bereikten. De Cali Fair van 1958 zag de stad beginnen met de ontwikkeling van haar eigen label, maar het was in de jaren zeventig dat de salsa-explosie in Cali begon. Iedereen raakte meteen besmet en begon “azotando baldosa”, dat wil zeggen, dansen op elke straathoek van de stad.

Sinds de jaren ’70 en ’80 begon Cali zich te identificeren met salsa in de wereld. Een belangrijke verandering vond plaats in de muzikale geschiedenis: je kon salsa ademen. Dit wordt bedoeld in de manier van dansen, het voelen van de muziek, het vertalen van het ritme in lichaamsbewegingen, wat later bekend werd als de “baile caleño”. Deze dans heeft niet alleen geografische, maar ook klassengrenzen doorbroken, omdat het een exclusief ritme was van de arme bevolking en nu universeel is. Bovendien begon al in 1974 het Wereldkampioenschap Salsa plaats te vinden in Cali, in het “salsodromo”.

Een dans met een flirterige essentie waarbij het bewegen van de taille naar beneden, het speelse van de handen en de ogen, de leiding van de man naar de vrouw, sprongen en trucs, wendingen en passie, dat is de caleño-dans.

Baile caleño

Sinds het jaar 2000 is de salsa caleña meer geconsolideerd en heeft het unieke groepen, zangers en dansers beroemd gemaakt. Velen hebben hun stempel gedrukt in hun thuisland en internationaal, zoals “Grupo Niche”, “Guayacán” en “Fruko y sus Tesos”, naast andere bands. Salsascholen werden opgericht en door een gemeenschapsovereenkomst werd salsa dansen uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed van de stad. In 2006 werd het World Salsa Festival geboren, waar meer dan 50 dansscholen samenkomen en dient als een wereldwijd symbool van salsa en Cali-dansers.

Dansen op salsa in Cali

Dans is een kenmerkend kenmerk geworden van Cali, met miljoenen mensen die elk jaar naar de wereldhoofdstad van salsa reizen om Cali-salsa te leren dansen, de passie ervan te voelen in de stad bars, discotheken, beurzen en festivals. Zo is de muziek een integraal onderdeel geworden van het leven in Cali.

Cali’s salsa is sneller, dus het ritme en de stappen van de dansers uit Cali zijn anders, ze hebben hun eigen techniek die hen identificeert. Op hun beurt hebben de orkesten hun eigen ritme, ze hebben het tempo verhoogd en vanaf dat moment was onze salsa viraal.

Als je wilt genieten, leren en de unieke stijl van de salsa van Cali wilt ervaren, raden we bars in Cali aan zoals Zaperoco, Chachachá, La Topa Tolondra, MalaMaña Salsa Bar, Donde Fabio en Living Night Club.

Shoppen en natuurlijke schoonheid

In de afgelopen jaren heeft Cali de bouw van een aantal moderne winkelcentra gezien, waar je de prachtige vrouwen van Colombia kunt zien pronken met de nieuwste mode. Toeristen kunnen een grote verscheidenheid aan kleding en andere producten vinden van de belangrijkste Colombiaanse en internationale merken. Deze winkelcentra bieden ook eet- en entertainmentopties.

Op minder dan een mijl van de dierentuin van de stad ligt de Jardín Botánico de Cali, een geweldige plek om meer te leren over de biodiversiteit van Valle del Cauca. De tuin heeft 12 stations gebouwd met organische materialen verspreid over 30 hectare tropisch bos. Hier, langs een pad van een halve mijl omringd door inheemse soorten, observeer je processen zoals de bestuiving van bloemen.

Soorten zoals de brilbeer en de miereneter, samen met Colombiaanse rotskippen, papegaaien en adelaars, bewonen het Los Farallones de Cali National Nature Park in de Westelijke Cordillera. De ontspannende landschappen van het park herbergen ook buideldieren en apen, en bieden campingfaciliteiten en een bezoekerscentrum.

Het Calima Gold Museum van de Banco de la República toont displays van sieraden, aardewerk, steen, bot en schelpen van de pre-Spaanse culturen Ilama, Yotoco en Sonso, die zich vestigden in het archeologische gebied dat bekend staat als Calima. Jagers en verzamelaars bewoonden het gebied 9000 jaar geleden.

Een rustige bohemien sfeer hangt in de buurt van San Antonio, waar je kunt wandelen langs oude huizen die ambachtelijke workshops, antiekwinkels en restaurants herbergen die traditioneel Valle del Cauca-voedsel serveren. Centraal in het gebied staat de San Antonio-kerk, die haar witte gevel en barokke altaar met koloniale beelden behoudt.

Met deze informatie in gedachten, ben je goed voorbereid om de rijke cultuur, prachtige natuur en de onmiskenbare charme van Cali, Colombia, te verkennen. Of je nu een liefhebber van salsa bent, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar nieuwe ervaringen, Cali heeft voor elk wat wils. Maak je klaar om verliefd te worden op deze levendige stad en alles wat ze te bieden heeft!

Bron: Colombia.travel – Cali

5 1 Stem
Artikel waardering
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com