Nieuw racefiets wielset kopen

Naar mijn zoektocht naar nieuw wielen op Marktplaats gaat er een wereld voor je open. Als een roofdier loer ik op de beste koopjes. De spanning en angst geven het gevoel van een echte predator!

De jungle van wielsets

Ik heb meerdere mooie velgen de revue zien passeren: Fast Forward F2R Full, Dura Ace Shimano WH9000, Vision TC50, etc. Uiteraard ga ik met een budget op reis door de jungle van wielsets, maar met een budget van 200 euro kan ik de meeste wielsets wel vergeten.

Al gauw kom ik er achter dat er meerdere keuze wielsets zijn: clincher (draad- of vouwband), tubeless (afgekeken van de autoband) of tubes (gelijmt op velglint). Op Markplaats vindt je voornamelijk clincher of tube wielsets.

Als wielren liefhebber

Een Formule 1 liefhebber heeft als droom om in een Formule 1-bolide te rijden en als wielren liefhebber wil je graag op de snelste velgen rijden. De tubes worden voornamelijk door wedstrijdrijders gebruikt en als wedstrijdwielrenners op deze wielen rijden, dan moeten dit wel snelle banden en velgen zijn. Één en één is twee, maar al lezend en verdiepend op internet kom ik er achter dat het niet handig is om op tubes te rijden. Vooral het lekrijden onderweg is een puntje die mij niet bevalt…

Een hoge velgrand blijkt niet alleen erg mooi te staan, maar is ook nog eens aerodynamisch. Het schijnt zo te zijn dat hoge carbon velgen een voordeel hebben ten opzichte van aluminium velgen. Met name bij snelheden boven de 40 km/uur ga je dat verschil merken. Daar kom ik dus nooit! Maar na mijn ervaring tijdens de Red Bull kop over kop klinkt dat als muziek in mijn oren.

Zit er wel echt verschil in aerodynamisch wielen?

Mijn uiteindelijke keuze is…

Met mijn krappe budget blijven er nog maar weinig keuzes over, maar uiteindelijk zwicht ik voor de Vision Trimax 42. De Vision Trimax 42 race wielset blijkt een uitstekende keuze voor heuvelachtige ritten en bochtige parcours. Wat voor mij dit seizoen erg goed van pas komt, want ik heb mezelf opgeven voor de La Chouffe Classic 2018. Een rit van 165 km en 3000 hoogtemeters en alsof dat nog niet genoeg is, ga ik van de zomer ook richting de Alpen. Een behoorlijk heftig doel!

Naast nieuwe wielen, motivatie van mijn fietsmaatjes (zie Strava), heb ik ook hulp ingeroepen van Bastiaan Gruppen. Hij is ex-wielerprof en eindigde op de 5e plek op de tijdrit tijdens de Paralympische Spelen in Londen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up