Colombia is een opkomende toeristische investeringsbestemming

0

In het UNWTO-rapport “Tourism doing business investing in Colombia” wordt gedetailleerd ingegaan op de opkomst van Colombia als toeristische krachtpatser.

Een opkomende toeristische en investeringsbestemming

Image by www.unwto.org

Colombia als toeristische krachtpatser

Colombia heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. Wat ooit werd beschouwd als een land met een turbulent verleden, heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende toeristische bestemming en een aantrekkelijke markt voor investeerders, vooral in de toerismesector.

De toeristische opkomst

In het UNWTO-rapport “Tourism doing business investing in Colombia” wordt gedetailleerd ingegaan op de opkomst van Colombia als toeristische krachtpatser in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De cijfers spreken voor zich: in 2019, voorafgaand aan de uitbraak van COVID-19, verwelkomde Colombia meer dan 4,1 miljoen niet-ingezeten bezoekers, die goed waren voor een recordbedrag van USD 6,754 miljoen aan inkomsten. Deze groeiende stroom toeristen heeft Colombia’s concurrentiepositie in de wereldwijde toerismemarkt versterkt en het land naar nieuwe hoogten gebracht.

Daarnaast heeft Colombia zich in de afgelopen jaren gepositioneerd als een aantrekkelijke bestemming voor buitenlandse directe investeringen (FDI). Het rapport onthult dat het land zich heeft opgewerkt tot de tweede plaats in het aantal groene veld FDI-projecten in de toerismesector, en dit is geen geringe prestatie gezien de concurrentie van andere Latijns-Amerikaanse landen. Bovendien is de FDI in niet-energiesectoren en specifiek in toerisme gestegen, wat getuigt van het vertrouwen van buitenlandse investeerders in de toekomst van Colombia als toeristische bestemming.

De toekomst van Colombia

De groei van het toerisme en de investeringen in Colombia in 2021 was opmerkelijk. De heropleving van het toerisme genereerde maar liefst USD 3.101 miljoen aan buitenlandse valuta, wat een stijging van 59,5% betekende in vergelijking met 2020. Deze sector werd daarmee de grootste generator van buitenlandse valuta onder de niet-traditionele sectoren in het land. Bovendien groeide het bruto binnenlands product (BBP) van Colombia in 2021 met een indrukwekkende 10,6%, volgens officiële schattingen van het IMF.

Ondanks deze successen blijft Colombia voor uitdagingen staan en zijn er kansen om zich verder te ontwikkelen als toonaangevende bestemming in de regio. Het rapport beveelt aan om een alomvattende strategie te ontwikkelen om de toeristische waardeketen te integreren en formalisatie te bevorderen, groene financieringsinstrumenten te promoten, en het potentieel voor innovatie en ondernemerschap in de toerismesector te benutten.

Conclusie

Colombia heeft zich gevestigd als een belangrijke speler in de wereld van het toerisme en buitenlandse investeringen. De toekomst ziet er veelbelovend uit, met kansen voor zowel investeerders als reizigers om te profiteren van de prachtige landschappen, rijke cultuur en groeiende economie van het land. Colombia staat klaar om een vooraanstaande bestemming te blijven in de toeristische wereld en een aantrekkelijke investeringsmarkt voor de toekomst.

Bron: UNWTO-rapport

0 0 Stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com