Body Empowerment op Strava

Wat is Strava?

Body Empowerment op Strava
Designed by Solominphoto / Freepik

Strava is een website en applicatie (app) waarop je kunt zien welke routes je hebt gefietst. De app stelt wielrenners in staat om op de fiets afgelegde afstanden en routes vast te leggen en deze prestaties te vergelijken met andere fietsers. Daarnaast is Strava niet alleen handig voor fietsers maar ook voor hardlopers.

Strava is een programma die jouw gefietste kilometers en tijden bijhoudt met behulp van GPS in je smartphone. Strava is ook compatibel met navigatiesystemen zoals een Garmin of Mio. Achteraf upload je jouw ritgegevens zodat Strava deze gegevens kan analyseren. Je krijgt dan direct een compleet overzicht te zien van jouw ritgegevens.

Met Strava kun je op de langere termijn je vorderingen analyseren.
Het biedt de mogelijkheid om een handig trainingslogboek op te bouwen. Als personal trainer maakt dit het voor mij mogelijk cliënten te volgen, vorderingen te analyseren en te coachen. Als je op de website van Strava de statistieken van anderen bekijkt, wordt er automatisch in beeld gebracht hoe jouw training en/of wedstrijd zich verhoudt tot anderen, vrienden en/of clubgenoten. Jouw fietsbeleving krijgt daardoor een extra dimensie.

Laurens ten Dam heeft bij Mart Smeets in de “Avondetappe” uitgelegd waarom deze app zo geweldig is. Dit heeft er voor gezorgd dat Strava in populariteit enorm is toegenomen. Ook wij van Body Empowerment zijn zeer enthousiast en willen dit graag met je delen. Bekijk welke profrenners nog meer gebruik maken van Strava.

TEAM MOTIVATION

Van maart tot en met oktober wordt er elke zondag in groepsverband een toertocht op de weg gereden. Hierbij is de centrale ligging van Utrecht een ideale uitgangspositie om een afwisselend programma te rijden. We spreken af op een centraal punt. We zouden het leuk vinden als je komt mee fietsen. Ons motto is: samen uit, samen thuis.

Gemiddelde snelheid = 28 – 32 km/uur, afhankelijk van de route.
Afstanden = variabel van 60 tot 120 km.Georganiseerde toertochten

Meerdere keren per jaar worden er door verschillende organisaties toertochten gereden. Als er animo voor is, zullen we dit op tijd aangeven zodat we ons daarop kunnen voorbereiden.

Gemiddelde snelheid = 28 – 32 km/uur, afhankelijk van de toertochten.
Afstanden = variabel van 100 tot 150 km, afhankelijk van de toertochten.

Marcel Karrenbelt jouw coach op Strava

Bekijk mijn persoonlijke profiel op Strava. Tot snel op Strava!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up